osplubichowo.pl

Kiedy powstala pierwsza ochotnicza straz pozarna

Kiedy powstala pierwsza ochotnicza straz pozarna We wszystkich kuchniach należy również zobaczyć zainstalowane koce gaśnicze oraz komercyjnego lokal czegoś w zakresie wielkości 1,8 metra na 1,2 metra powinna być standardem. Koc ogień nie powinien być stosowany na frytkownicy tłuszczu i choć jest na swoim miejscu, a które mają być użyte do stłumienia pożarów w garnki i patelnie. Gdy stosowany powinien być usunięty jako umowa stoi jeden strzał.torby ekologiczne

Więc jak dokładnie działa nauka mokrej gaśnicy chemicznej działa? To ciekawy punkt, jak głębokie Fryer pożarów tłuszczu można spalić tak gorące jak 340 stopni i często posiadają aż 75 litrów oleju. Normalny gaśnica będzie całkowicie niezdolna do chłodzenia oleju w dół i w większości przypadków spowoduje olej do powitalny i szybko rozprzestrzenił się ogień, który byłby niezmiernie niebezpieczeństwie. Jeśli zwolniony wody na frytownicy ognia to dosłownie eksploduje w płomieniach. Pomyśl o miotaczem płomieni w głowie!

W przeszłości było to często można zauważyć gaśnice proszkowe lub piankowe zainstalowany w kuchniach, ale są całkowicie nieadekwatne do użytku na oleje spożywcze. W rzeczywistości może to być niebezpieczne. Podczas korzystania mokrej gaśnicy chemicznej lanca odpala mgiełkę nad ogniem, który zamyka się w oleju i pomaga chłodzić pożar w dół. Pozwoli to uniknąć rozpryskiwania oleju jako środek gaśniczy wychodzi w stałym tempie, a nie pod bardzo wysokim ciśnieniem.

Substancji chemicznych wewnątrz gaśnicy są octan potasu i zwykle również cytrynian potasu lub wodorowęglan potasu dodano. Mieszanka tych soli potasowej wykazuje połączony efekt, zmydlania powierzchni olej jadalny, który tworzy grubą warstwę pianki, która następnie Smothers i głodzi ogień tlenu , dlatego gaśniczy. Zapobiega to również ogień z ponownym zapalające, które jest dodatkowym efektem bezpieczeństwa. Tłuszcz powinien być następnie sama jak warstwa chemicznego pomoże ją ochłodzić.Oczywiście, jest rzeczą oczywistą, że po każdym pożarze straż pożarna powinna być zawsze wywołana w celu zapewnienia sytuacja jest bezpieczna. Zawsze należy upewnić się, że cała zawartość mokrej gaśnicy chemicznej stosowane są w taki sposób, aby w pełni stłumić oleju spożywczego.

Podczas korzystania z gaśnicy długa lanca pozwala użytkownikowi stać z dala od ognia i tak pomóc uniknąć palenie, które mogą być spowodowane z ognia ani przelewanie oleju. Ponieważ jest to kadra specjalistów model powinien być oferowane szkolenia w jego obsłudze.

Więc nie masz informacje o tym, jak działa mokrej gaśnica chemicznych. Jeśli jesteś zatrudniony w kuchni i nie mają jeden to może należy sugerować się dostać jeden jak najszybciej.

Można dowiedzieć się o gaśnic oraz centrale alarmowe Pożar w A2Z Fire Ltd.

http://iflsa.pl/
– autor artykułu